Ziua Fericirii
Ura se naște din invidie, iar invidia din cele mai triste și întunecate lucruri. Dar fericirea? Fericirea apare doar dintr-un simplu lucru definit ca o stare ce este născută, la rândul ei, din ceva ce ar trebui numit opusul răului? Fericirea se naște din bunătate?
–Fericirea pentru toți:
fericirea reprezintă pentru flori razele soarelui ce apar timide după câte un nor de ploaie supărat trimis din partea răului, asemănându-se cu brațele unei mame ce-și înconjoară pruncul cu iubire după ce acesta a căzut, rănindu-se.
fericirea reprezintă pentru oameni clipele petrecute cu persoanele dragi și revederea cu acestea, precum păsărelele se revăd primăvara după o lungă călătorie.
fericirea reprezintă pentru animale hrana și atenția noastră, precum este pentru ape mângâierea pietrelor și prezența celorlalte necuvântătoare ce o întâmpină la fiecare cotitură de pământ.
fericirea reprezintă pentru pământ tot ce-l atinge și ce-l privește, cum este cerul fericit în fiecare noapte când noi ne uităm către el.
Fericirea se naște din frumos și din lucruri simple. O șoaptă, o clipire, un murmur, o ploaie caldă de vară, un fulg rece de nea, un ghiocel în grădină, prima frunză ruginită ce cade.
Fericirea se naște din tot, dar mai ales din sufletul nostru.