SHEIRSUNKLERDEN

5Pe peronul numărul 2, linia 4, l-am întâlnit pe bunul meu prieten, ușor abătut – problemele în amor nu se termină niciodată. Ne-am aruncat bagajele la picioarele scaunelor și am pornit o lungă discuție despre „duduia-picioare-lungi” sau „fata-nebună” fără a adăuga niciun cuvânt despre „fata-de-la-medicină”.

Mă gândesc, în liniște compartimentului nostru, că dacă  am fi într-o poveste ne-am numi „fluturi”, „FLUTURII DiN SHEIRSUNKLERDEN” și nu mică mi-a fost mirarea, pe când am găsit în cușetă un carnețel maroniu, jerpelit, nedatat de care era prinsă cu o agrafă de birou o notiță „Dosar nr.128739, Dispăruți”. Le-am răsfoit curios, intrigat și gata de a mă afunda în lectura unui text intim, însă nu a fost așa, căci cel care a scris pe foile alea galbene, ne cunoștea, altfel nu ne-am fi văzut numele scrijelite acolo. Mă întreb: să fie profesorul?

*

1. Aripi pe schelet

Bartolommeo Jirnés, Caius VonDhak, Isaac Woftvinten și Konrad Laugstin stau tăcuți, nemișcați în compartimentele lor. Acești patru bărbați în dimineața zilei de 14 septembrie s-au urcat pe rând în trenul ruginit, cu grave probleme tehnice al firmei feroviare LFS. Poate vă întrebați ce legătura au cu fluturii? Ei, bine, aparent niciuna. Ceea ce îi unește este misterul care s-a țesut în jurul dispariției lor. Vineri dimineața la ora 10:00 Isaac Woflvinten și Konrad Laugstin s-au îmbarcat de pe linia 2 a peronului din Vorniam într-o călătorie în interes de serviciu. În aceeași vineri, dar la ora 8:40 Bartolommeo Jirnés, împreună cu Caius VonDhak erau pe punctual de a pierde unicul transport spre Vorniam – cei doi pleacă din Neightdael, ajungând în circumstanţe stranii în Sheirsunklerden. Toți patru seamănă cu fluturii atrași de becurile fierbinți, nu-i așa? Becul v-a lumina tare și se va numi „Sheirsunklerden”. Totuși, ce i-a putut face pe cei din Neightdael să nu coboare la locul stabilit?


Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.