Numele meu este Daniela Ștefan, am 20 de ani și de anul acesta fac parte din comunitatea scriitorilor publicați din proiectul pentru susținerea scriitorilor @artadepatrudimineata, deși colaborarea mea cu acest grup de oameni frumoși a început cu mult timp în urmă, ca scriitor încă nepublicat. Sunt o persoană care încearcă să vadă frumosul în jurul ei, un om care trăiește prin și pentru iubire, îndrăgostită de natură, cărți, scris, muzică și de micile bucurii ale vieții. Caut experiențe care să mă crească și îmi place să fiu înconjurată de oameni frumoși, de la care pot învăța câte ceva. 


 ​Parcursul meu literar a început în anul 2018, care a marcat intrarea mea în Societatea Scriitorilor Botoșăneni „Mihai Eminescu”. Debutul meu literar a avut loc în publicația semestrială „Memento Mori” a Societății, numărul 2/2019, cu „Cântec de despărțire”, „Noaptea dragostei”, „Tablou de nemurire”, „Metamorfoză” și alte poezii. De la debut și până în prezent, poeziile mele au apărut în toate numerele revistei publicate în această perioadă. Toate proiectele, antologiile („Paradisul metaforelor” realizat de ASPRA – Asociația Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice, Editura InfoRapArt; “Universul Poeziei”, Editura Stef, ediția a IV-a; “Revista română̆ pentru literatură și artă” – Anul I, nr. 3, aprilie 2022 – online: link), concursurile (Premiul al II-lea: Concursul Național de Creație Literară și de Traduceri “Octavian Goga sau Ecoul Pătimirii Noastre în Mileniul III”; Premiul al II-lea: Concursul organizat de membrii fondatori ai proiectului @artadepatrudimineata, cu tema “Locul care îmi aduce fericirea”; Mențiune: Concursul organizat de membrii fondatori ai proiectului @artadepatrudimineata, cu tema “Întunericul din min(t)e”; Premiul al II-lea: Concursul Național de Creație Literară/Eseu “Traian Dorz”) și colaborările mele literare (@artadepatrudimineata, Societatea Scriitorilor Botoșăneni) au fost încununate în 2022, odată cu apariția primul meu volum de poezii, “Flori de nu-mă-uita” (ISBN 978-973-132-895-9), apărut la Editura Eurobit, Timișoara, și prefațat de Președintele Societății Scriitorilor Botoșăneni “Mihai Eminescu”, Ovidiu Chelaru. Este un volum consistent, însumând 182 de pagini dedicate, în cea mai mare parte, temei iubirii.

Povestea cărții a început simplu: am scris pentru că m-am îndrăgostit. Când sunt întrebată cum/când/de ce am început să scriu, îmi place mereu să îl citez pe Platon: „Fiecare inimă glăsuieşte un cântec ce este incomplet până când nu i se alătură o altă inimă. Cei care își doresc să cânte găsesc întotdeauna un cântec. La atingerea iubirii, oricine devine poet.”. De aceea, nu-mi asum merite deosebite pentru publicarea cărții acesteia. N-am făcut nimic greu. Doar am transcris cântecul, așa cum mi l-a dictat inima, din preaplinul iubirii ei, din dragostea de frumos, din iubirea și dorul de acasă. Și da, pentru mine acasă e un om.

A durat aproape trei ani să îmi adun emoțiile și sentimentele pe hârtie, dar, iată că până la urmă, pot ține cartea deschisă în palme. Am publicat-o cu gândul la toți cei care mi-au spus, de-a lungul timpului, că ceva din ce am scris i-a emoționat, le-a atins sufletul, i-a făcut să surâdă. Așa cum am scris și în prefața cărții, îmi consider scopul împlinit dacă cineva a zâmbit în timp ce îmi citea versurile.

Cartea aceasta este ca o operație pe cord deschis. O poți ține în palme, o poți răsfoi sau citi și vezi în ea, pe de o parte, sufletul celei care a scris-o, iar pe de altă parte, te uiți ca într-o oglindă. Pentru că este o carte în care te regăsești. Dacă ai atins vreodată iubirea, dacă ai suferit sau ai fost pe culmile fericirii din cauza sau datorită unui alt suflet, nu ai cum să nu rezonezi măcar puțin cu aceste versuri. Pentru că sunt sincere, sunt trăite. Sigur, sub umbrela artei, autorul poate să se joace cu realul și imaginarul și să le îmbine, lăsând loc enigmelor de tipul – Dar toate poeziile tale sunt inspirate din experiențele proprii?. La această întrebare răspund mereu spunând că asta este frumusețea artei: autorul creează, apoi lasă loc interpretărilor, jocului de-a înțelesurile.

 

Oricine își dorește, poate achiziționa cartea completând acest formular cu datele solicitate, urmând ca în maxim 48 de ore să primească un e-mail de confirmare. De asemenea, cartea poate fi comandată și printr-un mesaj privat pe contul de Instagram personal, @dani_ela.stefan.

 

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.