Invitație în lumea cărților – ,,Înainte să te cunosc” JOJO MOYES

Tind să cred că singurul lucru care ar putea diferenția omenirea ar fi cititul. Astfel, un om care investește în educația sa, care își întinde aripile și se lasă purtat de vânt cu ajutorul fluturilor de hârtie și cerneală, care alege să păstreze o conexiune între rotițele sistemului nervos și un alt univers, chiar și să clădească cuvânt cu cuvânt, poveste cu poveste nu se aseamănă cu omul cotidian care fuge după atenție și cerșește iubire, un om care nu și-a descoperit rolul vieții și are impresia că știe pe unde să o apuce, dar mintea lui e doar un labirint pierdut în speranță, cum spunea şi Charlie Jones ,,Ești același azi ca și peste cinci ani, cu excepția oamenilor pe care îi vei întâlni și a cărților pe care le vei citi”. Cititul a devenit una dintre pasiunile mele preferate de la o vârstă fragedă,  încă de când am învățat alfabetul şi sunt foarte recunoscătoare învățătoarei mele care mi-a pus cartea în mână pentru prima oară!

Timpul a trecut, iar cărțile devorate odată cu acesta, iar acum aș vrea să reflectez asupra unei poveşti care mi-a făcut sufletul să cânte de bucurie. Este vorba despre cartea ,,Înainte să te cunosc” de admirata Jojo Moyes. O carte care mi-a sfărâmat sufletul, dar în același timp mi-a întărit speranța și m-a făcut să realizez că fiecare clipă, fie ea mai bună, fie mai rea, trebuie trăită și prețuită la maxim, iar, dacă ai eșuat în a crede că în orice există o cale de scăpare și de binecuvântare înseamnă că nu ai descoperit cu adevărat această poveste. Spun asta pentru că personajul nostru Will, un tânăr care avea toată viața înainte, și-ar fi dorit să știe acest lucru de la începutul începuturilor nu când este pus în postura de a regreta și de a se îneca în suferința provocată în urma accidentului pe care îl suferise într-o zi obișnuită pentru noi, dar devastatoare pentru acesta!


Un început cutremurător pentru un asemenea roman, nu? Așadar, autoarea ne introduce în viața vidă a acestuia fiind chinuit într-un scaun cu rotile care reflecta propriul lui chin. Cine s-ar fi gândit că o asemenea tragedie îi va întoarce viața tânărului nostru pe dos și că va trebui să se familiarizeze cu ideea că picioarele sale nu vor mai putea atinge pământul niciodată? Totuși, de unde atâta speranță dacă realitatea îi răpește viața acestuia!

Pe de altă parte, autoarea ne îndreaptă vederea înspre problemele domnișoarei Lou Clark care are nevoie de un loc de muncă și face tot posibilul să aducă un venit familiei sale, viețile tinerilor intersectându-se în momentul în care mama lui Will o angajează pe Lou să aibă grijă de acesta. Relația dintre aceștia începe să prindă contur și parcă și zilele lui Will devin mai însemnate, ce credeți că se va întâmpla între aceștia?

Sper că v-am făcut curioși și mi-ar plăcea să împărtășim împreună impresiile despre aceste capodopere literare, lecturi plăcute tuturor! Cartea o găsiţi în librării, dar şi online în colecţia ,,BLUE MOON”, fiind publicată la editura Litera.

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.