2192

 

Istoria nu va uita pe vinovați și vinovați suntem cu toții: unii, pentru că am tăcut. Alții, pentru că am greșit. Cu toții, pentru că am suportat. (Ion Antonescu)

 

25 februarie 2192

ora 19:45

camera 107 T (destinată doar fraților cei mari)

 

Întuneric. Experimentul a luat sfârșit. Pe ziua de astăzi. Mâine va fi o nouă încercare, o continuare de a atinge vârful unui vis comun. Poate că mâine vor primi vestea cea bună: medicamentul administrat fraților cei mari va fi dat roade, iar ei vor fi reușit să îi mai fie loiali Tatălui pentru încă câteva decenii. 

În realitate, asta nu se putea întâmpla, însă poporul credea. Poporul credea orice le spunea Partidul Tată, iar orice formă de îndoială constituia o infracțiune. Însă Partidul Tată își iubea copiii și nu îi putea pedepsi. Astfel, cei care ajungeau să comită o infracțiune erau duși în camera 107 O, unde se petrecea un proces simplu de curățare, care le permiteau să iasă mai fericiți ca niciodată și cu o încredere deplină în Partidul Tată.

Nadejda închise ochii. Știa că se află în camera 107 T și nu mai avea nicio scăpare. Avea deja 86 de ani, iar Partidul alesese să o șteargă complet de pe fața pământului. Asta se întâmpla cu toate persoanele care atingeau o vârstă destul de înaintată, mai ales cele născute înainte ca Partidul să își pună bazele, dar și pentru că nu mai aveau nimic de oferit. Poporul știa doar că fraților lor mai mari li se administrează un medicament care crește speranța de viață cu 100 de ani, iar apoi aceștia sunt duși în alte zone ale lumii, într-o Australia uitată, pentru a cuceri pământuri noi în cinstea bunătății Tatălui lor.

Nemurirea exista. Era declarată de însuși Tatăl lor, era clar că exista. Nu trebuiau dovezi. Toate cuvintele Tatălui erau adevărate. Toate legile pe care Tatăl le stabilea trebuiau respectate. 

Nadejda își aminti începutul apariției acestei terori. Era vara anului 2027, un an decisiv, în care războiul Euro-American-Asiatic se încheiase, cu o victorie a unui stat totalitar. Nu s-a cunoscut niciodată numele statului care a câștigat puterea deoarece controlul se extinsese rapid, iar cu ajutorul armelor de război performante și a tehnologiei, care a avut o evoluție de neașteptat, oamenii au fost readuși la o tăcere cumplită. La începutul anului 2052, populația se redusese la 4 miliarde. Partidul a decis să păstreze doar persoanele care recunoșteau puterea Tatălui, iar celorlalți să li se facă procesul de curățare, după care „aveau să se întoarcă”, așa cum le promitea Tatăl.

Anul 2090 a fost perioada stabilirii unui sistem tot mai puternic. Au apărut dicționare cu termeni și sensuri noi, iar cuvintele vechi s-au redus din ce în ce mai mult. Termenul de „tată” îi era atribuit doar Partidului, iar „frate” era denumirea fiecărui cetățean. Cuvântul „mamă” îi era destinat doar Partidului Mamă, care mai demult era denumit „biserică”.  Apăreau noi termeni precum „infracț” care denumea orice fel de nerespectare a cuvântului Tatălui, care putea să apară sub forma unei îndoieli și răzvrătire împotriva Tatălui, acțiuni care nu respectă rutina zilnică și dorință față de trupul unuia dintre frați fiindcă acum nu mai existau cele două sexe, bărbat și femeie.  

Partidul Mamă asuprea orice dorință sau curiozitate centrată spre sexul opus. Era interzisă orice stabilire a unei relații, fie ea amoroasă sau de prietenie, între două persoane. Activitățile sexuale, care se schimbaseră în responsabilitate, erau permise și văzute doar ca datorie față de Partid și oamenii le făceau atunci când Partidul Tată le cerea. Nu trebuiau să simtă nimic în timpul actului, acesta trebuia făcut ca orice alt tip de muncă. Fratele însărcinat cu responsabilitatea purta viitorul Partidului în pântece, iar după ce fratele mai mic apărea, Partidul Mamă îl prelua în grija sa.

Șansa de a fi în viață era datorată doar Partidului Tată, iar copiii acestuia trebuiau să îi ofere ceva în schimb, loialitatea, sau în termenul cel vechi, sclavia. Peste tot erau afișate pancarte cu sloganurile Partidului:

TRĂIEȘTI PENTRU A-ȚI RĂSPLĂTI TATĂL

TATĂL TE PRIVEȘTE

LOIALITATEA E LIBERTATE

GÂNDUL E UN INFRACȚ

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.