Însemnări ,,Cele cinci limbaje ale iubirii” Gary Chapman

– Dar tu, vorbi străinul, urcând încet privirea,

Dar tu pe cine cauți înnourat si crunt?

– Eu… am șoptit în silă, eu… căutam iubirea

– Iubirea?… fu răspunsul străinului. Eu sunt…                 

(Am căutat iubirea, Costache Ioanid)  

Ce este iubirea? Realitate, dorință, speranță? Tânjim neîncetat după acea atingere, acel sărut, și acea șoaptă care să ne miște inima și să ne gâdile lobul urechii noastre prin invocarea a două cuvinte simple, dar atât de complexe și de devastatoare ,,te iubesc”. Toate ca toate, dar oare suntem noi în stare să iubim cu adevărat? Dacă mă întrebați pe mine aș răspunde fără să mai stau pe gânduri, răstit și clar: DA, SUNTEM! Iar temelia răspunsului meu s-ar alimenta din simplul fapt că am fost creați din iubire, pentru a iubi, iar Dumnezeu este iubire. În cazul de față cartea devorată recent mi-a cam demonstrat contrariul, iar acum în mintea mea are nevoie de un manual de utilizare al vieții pentru a se lămuri și a pune lucrurile cap la cap.

Intrusul care a declanșat acest haos în minte mea este cartea: ,,Cele cinci limbaje ale iubirii”, scrisă de Gary Chapman care este foarte precis și direct în ceea ce scrie, iar datorită acesteia a devenit și foarte cunoscut, fiind un autor de succes. Pentru mine a fost destul de intens mesajul cărții care are la bază câteva principii după care s-a bazat Gary pentru a ne explica acest sistem afectiv:

Ø  Declarațiile

Ø  Timpul petrecut împreună

Ø  Darurile

Ø  Serviciile

Ø Contactul fizic

Autorul ne aduce în fața ochilor noștri, cauzele neiubirii și se rezumă la câteva exemple din experiența lui de consilier matrimonial prin problemele cu care se confruntă cuplurile și cei căsătoriți care își doresc ca iubirea să înflorească din nou în viața lor. Dar vine în ajutorul nostru și cu soluții practice pe care le găsim la finalul cărții, rezumându-se la câteva exerciții de reflexie personală a modului prin care putem reuși să ne exprimăm afectivitatea față de cei din jur. Noi, putem extrage foarte multe lucruri din povestea acelor tineri, dar și să aflăm care este limbajul prin care iubirea noastră se face simțită. Prin intermediul acestei cărți am aflat că și acei tineri îndrăgostiți de 10 ani sunt devastați în urmă căsătoriei pentru că flacăra iubirii se stinge ușor, ușor si totul nu mai pare atât de roz ca la început, iar aceștia adoptă o viață monotonă care nu aduce decât nesatisfacție și ură din partea amândorura. Și atunci mă întreb eu oare unde e iubirea care plutea în aer? Răspunsul se află în această carte și vă las să-l descoperiți singuri.

Vă mai spun doar faptul că această carte merită citită nu doar de cei care se regăsesc într-un asemenea stil de viață, ci și de cei care doresc să găsească mai multe răspunsuri care au la bază  și pornesc de la iubire și starea de afecțiune.  

Lectură plăcută, și sper ca aceste recomandări să fie conform așteptărilor voastre, cu drag Alis!

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.