Hello 2024, retrospectivă în materie de cărți

 

Anul 2023 rămâne un an remarcabil prin nenumăratele lecții oferite pe care sincer să vă spun doar acum, la cumpăna dintre ani  am reușit să le conștientizez în totalitate, obstacole, amăgiri, eșecuri care m-au determinat și forțat în același timp să evoluez și să mă autodepășesc, toate acestea transformându-se în momente de reflecție și dorință de îmbunătățire a ceea ce izvora din interiorul meu. A fost anul în care am făcut cunoștință cu cel mai întunecat colț al meu și nu am mai reușit să mă ascund de acel lucru care mă speria cumplit- singurătatea. Pentru persoanele ca mine, extrovertite și sociabile singurătatea s-a simțit ca un junghi în inimă, dar cu timpul a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Am reușit să mă cunosc, să mă accept, să mă privesc în oglindă și să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce sunt, dar mai mult de atât, singurătatea m-a ferit de toxicitate, falsitate și procrastinare, devenind mai apoi arma, dar și prietena mea. Pe de altă parte, anul 2023 a venit cu vise împlinite, am realizat că sunt pe drumul cel bun și am călătorit în locurile la care visam, dar mai mult de atât a venit cu minunata oportunitate de a fi membră a acestui proiect. Din data de 1 iunie 2023 m-am alăturat acestei comunități atât de frumoase și sunt tare recunoscătoare!

Iar acum să trecem la lucruri mai interesante, anul 2023 în materie de cărți!!! Am reușit să citesc 76 de cărți, dar nu am reușit să îmi îndeplinesc obiectivul cu un total de 80 de cărți, totuși nu e despre cifre, ci despre acea poveste din spatele fiecărei cărți, despre acel univers care se deschide odată cu prima pagină, despre alinarea sufletului, deconectare și acea ,,hrănire” constantă cu fluturii de hârtie transformați în sentimente care de fiecare dată își luau zborul în sufletul meu. Așadar, aș vrea să împărtășesc cu voi câteva cărți care mi-au făcut anul mai bun, am să mă rezum la câteva..promit.

Permiteți-mi să încep cu romanele de dragoste preferate ,,O dorință pentru noi” de Tillie Cole, carte care am citit-o pe nerăsuflate, e despre eșec, iubire și faptul că ar trebui să încercăm să trăim în comuniune unii cu ceilalți, să lăsăm egoismul și orgoliile la o parte, deoarece unii oameni sunt meniți să ne lumineze calea și să ne motiveze, dovada că totul se întâmplă cu un motiv. În cartea ,,O mie de săruturi într-o viață” de Monica Murphy am descoperit o iubire atât de apăsătoare și dulce în același timp, protagoniștii, fiind cuplul ideal. O iubire care le-a oferit o lecție pentru că aceștia erau foarte bogați, iar flacăra iubirii între ei nu a aprins-o banii, ci simplitatea, sufletul curat și frumos. Acum că v-am îndulcit destul aș vrea să trec la o carte thriller ,,Menajera” de Freida McFadden care mi-a pulsat puțin adrenalina, e o carte super captivantă care merită citită, gustată, devorată. Tot din acest gen ,,Soacra” de Sally Hepworth, un roman foarte bizar și interesant despre complicata relație a unei femei cu soacra sa, o relație căreia îi pune capăt doar moartea. În continuare, știu că îmi cunoașteți interesul pentru cărțile de dezvoltare personală care au contribuit la procesul meu de formare și cunoaștere. Cartea ,,Despre prezență” al cărei autor ne scoate în lumină diverse cugetări și metode prin care putem fi conștienți de prezent, dar și de trăirea acestuia.

Așadar, aș vrea să amintesc și de alte cărți care mi-au bucurat sufletul în anul 2023.  ,,Prințesa de hârtie” de Erin Watt, ,,Icebreaker” de Hannah Grace, ,,Necunoscuta din Paris”, ,,Drumul către noi” de Ana Maria Ducuța, dar să nu uităm de impresionanta ,,Candy” de Alexandra Tudura!!

Vă doresc un Nou An mai bun, mai prosper, mai aproape de frumos, bucurii și noi realizări!!

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.