Vindecare cu V de la Viitor

Va ploua în ziua în care vei lua decizia să te schimbi. Apa cea multă care va curge de-a lungul corpului tău îți va umple hainele, le va îngreuna până când le vei lepăda. Îți va clăti praful din păr, din ochi, și va îneca toate dorințele și visurile pe care ți le-ai creat. Speranțele tale se vor dizolva ca sarea. Cerneala cu care ți-ai scris în palmă și apa de ploaie se vor amesteca și lichidul va curge în urmă-ți; cu disperare vei încerca să îți strângi mâinile împreună, să ții de viitorul tău planificat, dar se va scurge oricum—planurile acelea nu se vor mai fi potrivit pe rândurile cărții prin care tălpile te vor purta.

Ei nu vor înțelege de ce vei fi decis să te schimbi. Cauzele schimbării tale nu vor însemna nimic pentru ei și nu îți vor oferi timp din prețioasa lor colecție. Ochii lor nu te vor petrece în depărtare odată ce le vei fi întors spatele. Poate adevărul li se va revela, într-o doară, peste multe zile, dar va fi prea târziu. Ei vor rămâne în trecut, tu vei fi deja în viitor.

Lacrimile tale se vor lua la întrecere cu picăturile de ploaie. Bătăile inimii îți vor fi singura dovadă că viața nu te-a părăsit cu totul. Nu îți vei putea privi ochii în oglindă fără să te tânguiești. Pentru o vreme, poate vei eșua la a găsi motive să continui să trăiești. E posibil să nu vrei să mai faci nimic, nimic din ce nu faci deja automat. Vei merge la somn flămândă. Te vei holba la un tavan de nerecunoscut. Te vei trezi obosită și nu vei scoate un sunet minute sau zile în șir. Te vei sătura de propriul gust din gură, de mirosul apei, de textura camerei tale. Te va ține ancorată doar aerul și vei crede că așa se simt florile când începe ofilirea.

Dar în ziua în care vei privi pe geam și vei vedea Soarele cu adevărat, vindecarea se va finaliza. Nu vei ști din prima. Poate vei crede, pentru o vreme, că visezi sau că ți se pare, dar sinele tău nu va mai fi cel de odinioară. Poate că nu-ți vei recunoaște ochii, sau mintea, poate că nu-ți vei da seama că în ritmul acela ai respirat dintotdeauna. Vei fi ca nouă și, de bine, de rău, vei continua să faci pas după pas. Vei găsi vise inedite, vei lua decizii noi; îți vei pune iar dorințe pe coama stelelor căzătoare, dar de data aceasta vei fi mai pregătită, în cazul în care se vor stinge înainte să ajungi la ele. Vei fi în regulă și vei ști asta adânc înăuntrul tău.

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.