Recenzia cărții „O viață imposibilă” de Matt Haig

 

„Ceea ce se arată drept magie este pur și simplu o parte a vieții pe care încă nu o înțelegem”- Matt

Dragilor, trebuie să vă mărturisesc ceva: în ultima perioadă nu prea am mai citit cărți atât de bune, care să mă surprindă într-un mod plăcut pentru a putea ulterior să vi le recomand și vouă sau poate că problema e la mine: odată cu numeroasele lecturi acumulate mi-am creat un standard mai vast și mai complex, dar totuși, consider că din orice carte putem extrage ceva bun și putem rămâne cu ceva, cât de puțin ar fi…

Așadar, de data aceasta vreau să vă prezint o nouă apariție editorială, dar și un nou apogeu literar a lui Matt Haig, spun asta deoarece eram obișnuiți cu cărțile de dezvoltare personală a lui Matt, dar de data aceasta autorul ne surprinde cu o carte de ficțiune, pe alocuri presărată și cu puțină psihologie.

Este vorba despre cartea  „O viață imposibilă” , un titlul tare intrigant la prima vedere, cu siguranță ar deschide în mintea cititorilor un semn de întrebare. Vă mărturisesc eu, faptul că e o carte cu o acțiune interesantă și cu puțin suspans, dar finalul e ușor previzibil.

Totul pornește de la scrisoarea unui fost elev al profesoarei de matematică Grace Winters în care acesta, își exprimă instabilitatea emoțională, dar și incertitudinea de a nu mai știi pe ce drum să o apuce. Răspunsul la scrisoare e de fapt însăși povestea, firul narativ care pornește de la argumentele pe la care profesoara i le oferă drept exemplu și călăuză, aceasta începând să își povestească propria viață.

Îi mărturisește altfel, elevului său că a primit o casă în Ibiza drept moștenire de la o veche prietenă de ai ei, iar aceasta ajunge în Ibiza, având o vârstă mai înaintată cu un bilet doar pentru dus, fără nici un plan. O călătorie spontană, un mister pentru că prietena ei e declarată dispărută, dar în același timp o speranță pentru ca Grace să își poată trăi viața mult dorită ți mult visată. De aici începe de fapt adevărata aventură, oare prietena ei cum a dispărut și cine e vinovatul?

Îmi plac cărțile lui Matt pentru că indiferent de cât de ficționale ar fi pot suporta realitatea și mereu există un subînțeles cu precădere la această latură psihologică pe care Matt o surprinde genial de bine prin prisma personajelor create.

Sper că v-am stârnit interesul, aș vrea să vă mai spun că recomand cu drag și cărțile „Biblioteca de la miezul nopții” și „Cartea alinării” de Matt Haig!

 

Înapoi la rubrică

Lasă un răspuns

Latest post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight.